Як варити рис? Секрети правильного приготування рису.

   Зміст:

  1. Секрети як варити рис?
  2. Відео як варити рис?

Вітаю любі читачі, сьогодні ви зможете дізнатись секрети як правильно варити рис. Як варити рис знає практично кожен любитель рису. Існує багато секретів приготування смачного рису. Але мало хто знає, як варити рис так щоб, при тім він не втратив корисні властивості та приготувати його ще й смачним і ароматним. Можливо вам також буде цікаво дізнатися як квасити капусту?

Багато людей думають, що знають, як правильно варити рис. Але зазвичай варять вони його зовсім не ідеально. Дуже важливо, щоб рис виходив не тільки розсипчастим, але і корисним. Ми ж хочемо їсти смачну і корисну їжі хіба не так? Отже приступимо.

Як варити рис?

Як варити рис?

Як варити рис або чотири секрети ідеального рису

Перший крок. Обирайте правильний сорт рису. Сорт рису являється найважливішим фактором, адже саме від нього залежить який результат ми отримаємо. Наприклад якщо варити рис Басматі ви отримаєте розсипчастий та ароматний рис з тонким смаком. Дикий рис є найкориснішим з сортом рису з усіх, але буде відрізнятись смаком. Круглозернистий рис ідеальний варіант для каші чи пудингу, він має властивість злипання при варінні. Середньозернистий добре підійде для супу та різотто, а довго зернистий ідеально підійде для гарніру та подачі з рибою або м’ясом.

Як зварити рис

Сорти рису

Другий крок. Пам’ятайте! При варінні рису його об’єм збільшиться в два рази. Тобто якщо ви візьмете склянку рису, тоді води вам знадобиться лише дві склянки. Не потрібно наливати забагато води, пізніше доведеться її зливати.

Як зварити рис

Відношення води до рису

Порада: Рис буде смачнішим і розсипчастішим, якщо брати сковороду більшої ширини та щільну кришку. Тонкий шар рису вийде розсип частішим та апетитнішим. Також потрібно пам’ятати, що на кожні 300мл рису потрібно додавати 1 чайну ложку солі, найкраще солити воду чи бульйон, яким будете заливати рис.

Третій крок. Налийте оливкову олію (1-2 столові ложки) на сковороду. Не промивайте рис перед варінням. Як варити рис: насипте рис в розпечену гарячу олію та добре перемішайте. Тепер залийте рис бульйоном чи водою. Якщо заливати бульйоном в риса буде більш насичені ший смак. Якщо рис варити у воді , тоді додайте куркуму (1 чайну ложку) – рис отримає приємний жовтий відтінок.

Варіть рис на малому вогні, кришка сковороди повинна бути щільно-закритою. Під час варіння рис не потрібно мішати! Помішувати рис можна лише один раз – коли заливаєте його рідиною, потім доведіть його до кипіння та зменшити вогонь на мінімум. Білий рис потрібно варити не довше 15 хвилин, дикий та коричневий – 30-40 хвилин. Кришку не можна відкривати доки не закінчиться час варіння. Якщо відкрити кришку раніше – тоді час варіння збільшиться. Запам’ятайте постійно помішувати та знімати кришку не можна!

Четвертий крок. Коли час варіння рису закінчився нахиліть сковороду чи каструлю. Якщо в ній залишилось трошки вода – варіть рис ще 3-4 хвилини.  На завершення накрийте рис полотняним рушником і потримайте 10 хвилин. Рушник вбере зайву вологу і рис у вас вийде сухим та розсипчастим.

Відео як варити рис

Як варити рис? Секрети правильного приготування рису.
1 vote, 5.00 avg. rating (87% score)

Tags: ,

Category: Кулінарія

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


шість + = п'ятнадцять